11 noviembre 2009

Tele-Chávez

Chávez está más cerca de las telenovelas que de la Revolución

Aunque desee colarse en el firmamento de las leyendas revolucionarias del continente, en realidad la épica de Chávez está en otro lado. Tiene más de show televisivo que de guerra de guerrillas. Aunque no le guste, Chávez está más cerca de la escritora de telenovelas Delia Fiallo que del Che Guevara. "Amor con amor se paga", sigue siendo su lema más eficaz. Igual que en la telenovela, eso es lo que mejor administra: la esperanza de los pobres.


ALBERTO BARRERA, ESCRITOR Y AUTOR DE NOVELAS VENEZOLANO

EN EL SUPLEMENTO 'CULTURA/S' DE 'LA VANGUARDIA', 11/11/2009


1 comentario:

Vicenç Bon dijo...

Suposo que si publiques aquesta frase del Sr. Barrera és perquè la subscrius.
Però t'haig de dir que, a part de l'eloqüència sobreactuada i de les seves exageracions histriòniques, Chávez ha fet entrar la gent més pobra de Veneçuela en un procés de recuperació de la dignitat.
El problema, però, no és aquest. El problema és que el recanvi de Chavez són les oligarquies de sempre i el gran capital que havien portat el país a una situació que el mantenia amb unes bosses de misèria crònica i amb una població indígena totalment abandonada. Ens hauriem d'acostumar a mirar darrera dels discursos teatrals de Chávez i veure si hi ha alguna cosa més.